top of page

In de wolken

Nieuwsbrief n°
4
7 februari 2021
Het onveranderlijke aspect van de hemel met het trage en melancholisch voorbijtrekken van de wolken, die uitdeinen in een grijs, dat zachtjes wit getint is.

Jo en Jan

7 februari 2021

Muziekverhalen

In de woordwolk met teksten uit de krant of de nieuwsmedia zouden vandaag ongetwijfeld 'vaccin', 'corona' en 'virus'  in grote letters vooraan staan.

Ons muzikaal vaccin werkt ondertussen verder. We zitten reeds aan de 22e prik. Die voert ons naar klankwolken met  'Nuages' van Debussy, en naar  Saul en David met zijn harp, een verhaal dat blijft inspireren, zelfs in de hedendaagse architectuur.


Wandelingen en uitstappen

Op onze nieuwe website zijn ondertussen de reisbestemmingen opnieuw aangevuld en zijn er nog de kunstzinnige wandelingen voor dagen met beter weer. Tips voor kunstzinnige wandelingen zijn altijd welkom op info@kunstontmoetingen.be.


Het Kunstuur 2

We waren al vanaf de opening van de expo fan van het Mechels Kunstuur: een nieuw concept van  kunstbeleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren.  De tweede tentoonstelling van Het Kunstuur opent haar deuren op 13 februari. Inschrijven kan vanaf nu.


Poëzie

Naar aanleiding van de Poëzieweek vroeg het Antwerpse Letterenhuis aan dichters Mustafa Kör en Astrid Haerens (die mekaar totaal niet kenden) om samen een gedicht te schrijven. Het werd een artistiek project waarbij ze elkaar elke dag een briefgedicht schreven. Na afloop ging gastvrouw Vanessa Broes in gesprek met de dichters die hun briefgedichten voorlazen en hun wedervaren bij het schrijven vertelden. Een bijzonder innemend en open gesprek over het peilen en zoeken naar raakpunten in elkaars ziel, waar ze na amper 7 gedichten mekaar een beetje doorgronden.  Beluister hier de reportage.


Hedendaagse kunst in Mechelen

Ben je toevallig in Mechelen , loop dan eventjes binnen in de Garage en het Cultuurcentrum. Daar stellen een aantal hedendaagse kunstenaars tentoon. We vermelden hier in het bijzonder de Belgische kunstenares Maen Florin met haar intrigerende keramiek- en gipssculpturen die ze tentoonstelt in de Garage en het  Museum Hof van Busleyden

(nog tot 14 februari 2021). Terloops: Maen Florin zal ook deelnemen aan Beaufort 2021.


Van een totaal ander genre is het werk van de Belg Sergio De Beukelaer die de expositieruimtes van het Cultuurcentrum omtoverde in een drietal reuze 3D schilderijen ('fat canvas') waar je als toeschouwer doorheen wandelt. De composities van eenvoudige vlakken en vormen in felle fluokleuren lijken conceptuele contrasten op te roepen, maar het is ook gewoon leuk om erdoor te wandelen (nog tot 21 maart 2021).


Best online tickets reserveren. Voor de Garage en het Cultuurcentrum moet je alleen de Garage boeken. Met een combi-ticket kan je ook het Museum van Busleyden bezoeken.

bottom of page