Kunstzinnige coronawandelingen in het Brussels gewest

Leven in bubbels en zonder Kunstontmoetingen. Er is veel dat we moeten missen. Maar dat biedt kansen om nieuwe dingen te ontdekken. Deze pagina kan je inspireren om met je eigen bubbel mooie plekken in de buurt te (her-)ontdekken. 

Stripwandeling in Brussel

Brussel, de hoofdstad van het stripverhaal. Hier is een uniek type Street Art te bewonderen, specifiek gewijd aan strips en hun helden, allen van Belgische stripauteurs en meestal met  Brusselse roots. Of hoe Brussel een manier gevonden heeft om van zijn soms wat verloederde plekken een toeristische topper te maken.

Klik hier op de site van visit.brussels voor een overzicht van de mooiste stripmuren en hier voor een brochure. Om te zien waar je stripmuren kan spotten, kijk op de kaart hieronder. En hier is een voorbeeld van een kortere wandelroute in de Marollen, of hier voor een tocht van 11 km.

Misschien is er nog tijd voor een bezoek aan het stripmuseum?

Marollen, 1000 Brussels, Belgium
Stripwandeling in Brussel

Kunst maakt deel uit van het DNA van de Brusselse metro. Ruim 80 werken van Belgische artiesten kleuren de perrons, lokettenzalen en gangen van de 69 metrostations. een van de kunstzinnigste metros ter wereld. Namen als Rik Poot, Roger Raveel, Pol Mara, Vic Gentils, Jan Cox,  Roger Somvilles , Paul Delvaux, Hergé, Stephan Vanfleteren ... Teveel om ineens te bezoeken, maar nu en dan, toevallig of gepland, kom je hier tot mooie ontdekkingen. MIVB heeft een boek uitgegeven 'Kunst in Brussel begint bij de metro', nog beschikbaar in het Frans of het Engels, of je kan hier een pdf  downloaden. Klik op het beeld hieronder voor een videoclip.

Brussels, Belgium
ALS KUNST DE METRO NEEMT...

Permanent en vrij toegankelijk. In de prachtige botanische tuin met ook de Tuin van Geneeskrachtige Planten, kan UCL-Brussel pronken met een collectie hedendaagse sculpturen van oa.:  Ph. Jacques, A. Eijberg, G. Dederen, B. Allison, L. Rocour, P. Culot, T. Cassamajor, A. Jones, Dodeigne en M. Smolders.

Avenue E. Mounier 87, 1200 Woluwe-Saint-Lambert, Belgium
 UCL Beeldentuin

Openluchtexpo RE'VIERENHOF met kunst van Koen Nelissen

Ideaal voor een regendag en vrij toegankelijk. Ontdek deze nieuwe overdekte stad. Een ontwerp van Neutelings-Riedijk, architecten van het MAS. Ook een nieuwe cultuursite in volle wording, met pixelmuseum en de expositieruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, bv. Parade in 2020, met beelden van Koenraad Tinel (tot eind nov 2020).

Avenue du Port 86C, 1000 Bruxelles, Belgium
Gare Maritime

Kunstontmoetingen is een niet-commercieel en educatief initiatief om in gezelschap van geïnteresseerde vrienden te genieten van kunst, muziek en architectuur via lezingen, cursussen, wandelingen of uitstappen.

  • Facebook

Volg ons op facebook

© 2021 Kunstontmoetingen