top of page

Kunst- en architectuurreis naar Bremen en Hamburg

Nieuwsbrief n°
17
20 juni 2022
Vierdaagse Kunstontmoetingen naar Bremen en Hamburg met haltes in Duisburg, Osnabruck, Bremen en Hamburg, Herford en Unna. Een mix van beeldende kunst en architectuur, hedendaags werk in dialoog met het verleden.

Jo en Jan

20 juni 2022

In september hernemen we graag nog eens de vierdaagse reis Bremen-Hamburg. 


Een eerste halte in het Museum Küppersmühle in Duisburg zet meteen de toon. De recente uitbreiding van het museum (architecten Herzog en de Meuron) in de voormalige graanopslagplaats aan de Innenhafen biedt nu nog meer ruimte voor de moderne kunstcollectie.


Het indrukwekkend Felix Nussbaum museum brengt ons naar het verhaal van “De orgelman”, het boek van Marc Schaevers.


In Bremen wandelen we door de stad en ontdekken onverwachte pittoreske straatjes. Ook de stadsmuzikanten en Roland mogen uiteraard niet ontbreken. We sluiten af met een bezoek aan de rijke verzameling schilderkunst in de Kunsthalle.


Hamburg is ongetwijfeld een stad die tot de verbeelding spreekt: hedendaagse architectuur in Hafencity, de vermaarde Speicherstadt, de havenrondvaart, de Kunsthalle en een pauze op het indrukwekkend terras van de Elbphilharmonie zorgen voor een gevarieerd beeld van Hamburg.


Na een korte halte in Herford waar we de lunch nemen is er nog een bezoek gepland in het Centrum voor Lichtkunst in Unna. De kelders van de voormalige brouwerij zijn de setting voor lichtinstallaties.


De reis is gepland van donderdag 8 september tot zondag 11 september 2022. Er zijn nog enkele vrije plaatsen. Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar jean.van.daele@skynet.be

Voor meer details van het programma, zie ook hier.


PS: deze reis gebeurt in samenwerking met busreizen Stephane Verelst. Wijzigingen in het programma voorbehouden.

bottom of page