top of page

Leiden

Leiden

Een dagje Leiden

Stad van musea, universiteitsstad, stad van kleine steegjes, straatjes en winkeltjes. Een stad om te ontdekken

Voorbeeldprogramma

  • Voormiddag: bezoek aan het Oudheidkundig Museum (o.l.v. lokale museumgidsen)

  • Namiddag 1: stadswandeling "Vlamingen in Leiden". (o.l.v. stadsgidsen)

  • Namiddag 2: wandeling vanuit het centrum richting station, dan naar het LUMC met de skulpturenstraat en Naturalis, en zo weer naar de bus (o.l.v. Jan)


Organisatie: Kunstontmoetingen

Rondleiding in het Oudheidkundig Museum: museumgidsen

Stadswandeling: stadsgidsen

Afsluitende kunst- en architectuurwandeling: Jan


Leiden

Verdere toelichting


Er valt veel te ontdekken in Leiden: de historische binnenstad, gezellige pleintjes en straatjes en op zaterdag een levendige markt. Maar aan de rand van de binnenstad verschijnt ook hypermoderne architectuur.

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden. Een gids van het museum onthult ons de verhalen achter de topstukken van de wereldvermaarde collectie.


Na een vrije lunch en wat rondwandelen in de levendige binnenstad verzamelen we opnieuw voor een geleide wandeling door de historische binnenstad. De gidsen van Leiden laten ons hun stad zien en we komen op het spoor van de Vlamingen in Leiden. Onze voorouders hebben hun steentje bijgedragen aan de uitbouw van de stad en de plaatselijke gids vertelt er ons alles over.


We eindigen de wandeling met een afsluiter van moderne kunst en architectuur, via de sculpturenstraat aan het Universitair Medisch Centrum tot aan Naturalis, Biodiversiteitscentrum en Museum van de architecten Neutelings-Riedijk.

bottom of page