Antwerpen 1

Met de opening van het MAS komt de reconversie van het oude havengebied in een stroomversnelling. Het Eilandje wordt 'place-to-be' en bouwpromotoren zien enorm potentieel. Gelukkig zijn er stedenbouwkundigen die alles in goede banen houden en een leefbare stad als doel hebben. Naast een culturele as -met het MAS, de Opera van Vlaanderen, het Red Star Museum en binnenkort het Maritiem Museum- wordt de Cadix-wijk een schoolvoorbeeld van aangenaam en betaalbaar wonen in een metropool.


Ook Park Spoor Noord en omgeving zijn nog in volle ontwikkeling. Tijd dus om met een wandeling de nieuwe plannen te verkennen en realisaties te bekijken van geroemde architecten zoals Chipperfield, Diener & Diener, Neutelings-Riedijk, Robbrecht & Daem, bOb Van Reeth, Secchi-Vigano, Xavier De Geyter, Stephane Beel, Korteknie-Stuhlmacher, Sergison Bates, Polo Arch., Crepain-Binst, 


Naast de architectuur hebben we aandacht voor de kunst in de openbare ruimte (zoals op de foto: 'Pliny's Sorrow, van Johan Creten, foto Kunstontmoetingen)Afspraakpunt: bv. aan de Oude Dokken (St-Felixpakhuis) of aan het Red Star Museum of aan de Noorderplaats of in de hal van het Centraal Station te Antwerpen, lokettenzaal, waarna we samen met tram of bus tot aan het startpunt rijden.


Architectuurwandeling o.l.v. Jan Van DaeleArchitectuurwandeling in Antwerpen - 't Eilandje

Van MAS tot Havenhuis: de stadsvernieuwing op het Eilandje

Antwerpen 1

Kunstontmoetingen is een niet-commercieel en educatief initiatief om in gezelschap van geïnteresseerde vrienden te genieten van kunst, muziek en architectuur via lezingen, cursussen, wandelingen of uitstappen.

  • Facebook

Volg ons op facebook

© 2021 Kunstontmoetingen