top of page

Amsterdam

Amsterdam

Dagreis naar Amsterdam Zuid

Muzikale architectuurwandeling in de Zuidas (Amsterdam-Zuid) en bezoek aan het Stedelijk Museum

Amsterdam verkennen in één dag is natuurlijk onbegonnen werk en de historische binnenstad is voor de meesten bekend terrein. 


In deze uitstap vertoeven we iets meer aan de buitenrand. We combineren een bezoek aan de hedendaagse kunstcollectie van het Stedelijk Museum met een architectuurwandeling in de hyper-moderne Zuidas in Amsterdam-Zuid, een nieuwe wijk waar je normaal enkel voorbijzoeft op weg naar Schiphol. Spektakelarchitectuur van de bovenste plank met internationale architecten en nog volop in ontwikkeling. Gedurfde combinaties zoals je ze alleen bij onze Noorderburen aantreft.


In deze wijk staat alles in het teken van muziek. Gebouwen en straten zijn genoemd naar beroemde componisten of muzikanten. In sommige blokken gaat het klassiek, in andere is het jazz. Tijdens de wandeling leggen we de relatie tussen klank en beeld, met passende muziekfragmenten.


Voor het bezoek aan het Stedelijk Museum zijn we afhankelijk van de specifieke tentoonstelling die er op dat moment loopt. Uiteraard wordt ook aandacht geschonken aan het excentrieke gebouw (badkuip ;-) ) van arch. Benthen-Crouwel en aan werken uit de permanente collectie


  • Wie:  museumbezoek door Jo Haerens en architectuurwandeling doorJan Van Daele

  • Waar: Amsterdam-Zuidas en Stedelijk Museum


Amsterdam
bottom of page