top of page

Beste wensen voor 2022

Nieuwsbrief n°
16
6 januari 2022
Surfend op de golven, een nieuw jaar met boeiende en ongekende bestemmingen

Jan en Jo

6 januari 2022

Het nieuwe jaar is ingezet. Begin 2021 was het hopen op een verlossend vaccin. Maar zekerheden bestaan er niet en we blijven surfen op de golven, hoopvol dat de storm stilaan gaat luwen. In ieder geval wensen we jullie allen een goede gezondheid en vele inspirerende Kunstontmoetingen.


Allereerst lijken de muziekverhalen en de kunstzinnige coronawandelingen nog steeds websitebezoekers aan te trekken. In dat verband misschien een handig weetje: bovenaan elke pagina van de website is er een zoekkadertje waar je een zoekterm kan ingeven, bv. een componist of een schilder. Dan krijg je onmiddellijk te zien of / waar daarover iets op de website te vinden is.


Rond de reizen en de uitstappen hangt nog veel mist en onzekerheid. Mogen we vertrekken? Wat zijn de maatregelen op de plaats van bestemming? In groep reizen is in ieder geval iets moeilijker om te organiseren, zeker als je ook binnen iets wil bekijken. Maar we geven niet op en blijven plannen maken ook voor dit jaar. 


De lessen Kunstgeschiedenis van Jo (Haerens) verlopen momenteel en vooralsnog digitaal via zoom. En in het kader van de reeks Kunstontmoetingen-Blikveld, geeft Jan (Van Daele) op donderdag 10 februari  2022 een lezing over Charlotte Perriand. 

  • Bekend als huisdesigner van Le Corbusier was ze op allerlei gebied haar tijd ver vooruit. Feministe, activiste, designer, architecte, fotografe, levenskunstenares,... op zoek naar vrijheid, erkenning en een beter leven zowel voor haarzelf als voor de maatschappij waarvoor ze interieurs en meubelen ontwierp. 

  • Deze lezing loopt in samenwerking met GC 't Blikveld te Bonheiden en gaat normaal 'live' door in de zaal van 't Kranske. Als het niet kan of mag, dan gaat het online via zoom. Mag het wel, dan wordt het een hybride lezing: je kan dan kiezen om te volgen ofwel  in de zaal ofwel van thuis uit via zoom. 

Wil je ontdekken hoe we nog elke dag - zonder het te beseffen - de vruchten plukken van haar werk, schrijf dan hier in.

bottom of page