top of page

Als klanken en beelden dialogeren

Nieuwsbrief n°
24
29 juni 2023
Wat startte als een “online corona initiatief” en resulteerde in twee reeksen dialogen tussen muziek en beeldende kunst krijgt dit najaar een vervolg in twee dubbellezingen. In deze nieuwsbrief zetten we de info over de lezingen samen.

Jo

29 juni 2023

In deze dubbellezingen laten musicoloog Ignace Bossuyt en kunsthistorica Jo Haerens muziek en beeldende kunst dialogeren. Muziekfragmenten nemen ons mee naar de ups en downs van het leven en naar verhalen uit de klassieke literatuur. Beeldende kunstenaars vullen het muzikale verhaal aan en zorgen voor tijdsoverschrijdende verbindingen.


  • Op dinsdag 3 oktober van 13.30u tot 15.30u  volgen we de deiningen van het leven.

  • Op dinsdag 14 november van 13.30u tot 15.30u  staan fatale vrouwen uit de klassieke literatuur centraal.


Beide lezingen gaan door in de podiumzaal van het Gemeenschapscentrum ’t Blikveld te Bonheiden, Jacques Morrensplein 2.

Inschrijven kan online op de website van GC ’t Blikveld.


Nog in het vormingsprogramma van het GC ’t Blikveld zijn in het voorjaar van 2024 twee lezingen geprogrammeerd door Jo Haerens:


  • Op donderdag 29 februari 2024 van 9.30u tot 11.30u staat de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan (1960) centraal. Vaak zorgt deze man in zijn werk voor verrassingen: soms ludiek, soms provocerend. In deze lezing maken we kennis met zijn werk en plaatsen hem in dialoog met andere kunstenaars.

  • Op donderdag 28 maart 2024 van 9.30  tot 11.30u belichten we het verhaal van het Singer Museum te Laren en de expo Frisse Wind. Impressionisme van het Noorden.


Deze lezingen gaan door in de grote zaal van kunstencentrum ‘t Kranske, Dorp 112, Bonheiden (ingang Poverstraat). 

Ook voor deze lezingen kan je online inschrijven via GC 't Blikveld.

bottom of page