top of page

Blijf-in-je-kot

41

Coronablog 2020 n°

29 april 2020 - Philharmonie de Paris

Veel concertzalen en muziekhuizen zetten hun digitale deuren open en proberen zo een band te houden met hun publiek. Vandaag reis ik even naar Parijs, naar de Philharmonie, gelegen aan het Parc de la Villette.

29 april 2020 - Philharmonie de Paris
29 april 2020 - Philharmonie de Paris

Vandaag reis ik even naar Parijs, naar de Philharmonie, gelegen aan het Parc de la Villette. Een tip van vrienden en reisgenoten. En dat is voldoende om goede herinneringen op te halen. Eigenzinnige architectuur van Jean Nouvel met zijn spiegelende gevels en Escheriaanse vogelmotieven. Een feest voor fotografen zowel met stralende zon of in de regen.


Maar binnen is het ook indrukwekkend. En nog beter wordt het als we mogen luisteren naar die verbluffende akoestiek. Voor de crisis was het aanschuiven voor een ticket, nu wordt er dagelijks een ander concert online geplaatst, ‘le concert du jour’. Elke dag, om 20u30 een nieuwe opname en online te bekijken voor 24 uur.

Voor de volgende dagen staan deze concerten op de affiche, voor elk wat wils, met jazz, klassiek, wereldmuziek, enz. Als je op de website gaat kijken, kan je voor elk concert een voorsmaakje horen. En helemaal onderaan, om deze post af te sluiten, een trailer over de architectuur van de Philharmonie.


Veel luister genot!


Noot op 6 april 2021: de website van le Philharmonie is ondertussen helemaal vernieuwd en pakt uit met een nieuw initiatief: LA PHILHARMONIE S’INVITE CHEZ VOUS met talloze online producties en lees- en luistermateriaal. Ook hun Youtube-kanaal blijft volgeladen met vroegere opnames. Uren luisterplezier.
 

29 april 2020 - Philharmonie de Paris
bottom of page