top of page

Blijf-in-je-kot

39

Coronablog 2020 n°

27 april 2020 - Kunst in quarantaine

Onze sociale media staan bol van grappige coronavirus-memes, ze circuleren lekker rond. Soms zijn er ook heel kunstige bij.

27 april 2020 - Kunst in quarantaine
27 april 2020 - Kunst in quarantaine

Vandaag is het aantal ziekenhuisopnames onder 200 gezakt. Reden om optimistisch te zijn. Daarom houden we het ludiek.


Onze sociale media staan bol van grappige coronavirus-memes, ze circuleren lekker rond. Soms zijn er ook heel kunstige bij. De huiselijke creativiteit kent geen grenzen. Zo proberen mensen thuis een schilderij te imiteren.


Bij voorbeeld het project van de Italiaanse Chiara Grilli quarantinart (let op de naam!) op twitter  https://twitter.com/quarantinart  of op facebook https://www.facebook.com/quarantinart/. Het schilderij van Hopper vind ik heel geslaagd, maar er zijn er zoveel meer. Ze kregen zelfs een aparte vermelding in TIME magazine. https://time.com/5817117/coronavirus-art-history/


Dat artikel vermeldt ook vele andere initiatieven, o.a. ééntje dichter bij ons: ‘Tussen Kunst en Quarantaine’ op Instagram of facebook 

Daar mag iedereen foto’s opsturen met hun imitatiekunstwerk en dat resulteerde reeds in 42.000 posts.


En als je nog meer inspiratie zoekt, dan kan je met volgende hashtags verder surfen:

Ik pik er eentje uit: #covidclassics  . Vier vrienden In Connecticut zitten samen op kot en houden van kunst. Alle composities zijn ‘echt’, geen photoshop, geen correcties en alleen met materiaal dat ze in huis konden vinden.


Verder hier ook nog 2 filmpjes (voor beide kreeg ik een tip van lezers, waarvoor dank!).

  1. 'Making-of' filmpjes, zoals hier bij 5-minutes crafts. Bekijk vooralde eerste 3 minuten. Nadien volgen nog vele tips om je creativiteit als kunstfotograaf thuis te voeden en prachtige foto’s te maken.

  2. Op de Spaande site Friking.es vind je een filmpje UNA CUARENTENA CON ARTE dat de verschillende episodes in onze aanpak van de corona-crisis samenvat met taferelen uit bekende schilderijen.

Hou je goed!

27 april 2020 - Kunst in quarantaine
bottom of page