top of page

Blijf-in-je-kot

36

Coronablog 2020 n°

24 april 2020 - We all need a bit of hope

Een ballerina danst langs gesloten restaurants, lege trams, doodstille winkelstraten en verlaten pleinen.

24 april 2020 - We all need a bit of hope
24 april 2020 - We all need a bit of hope

Straks, bij de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad, zullen we weer iets meer weten. Krijgen we wat meer bewegingsvrijheid ? Kunnen de scholen binnenkort terug openen? Wanneer kan ik terug naar de kapper?....Honderden vragen nog en de meeste zullen ongetwijfeld onbeantwoord blijven. Ondanks de lichte beterschap in de cijfers, lijken de vooruitzichten nog zeer onzeker. Je zou er moedeloos van worden of weemoedig.


Als er maar hoop blijft. Daar trekken we ons aan op. Vanmorgen kreeg ik wat hoop door een klein artikel uit de DS van 24 april

‘De Nationale Opera & Ballet heeft een noemenswaardige video gedeeld. Ook in Amsterdam moet iedereen thuis blijven door het coronavirus en dat levert deze unieke beelden op van de Nederlandse hoofdstad. Bekijk in de video hoe een ballerina sierlijk door de lege straten van Amsterdam danst op een knap stukje vioolmuziek.’


Het filmpje draagt als titel: In these times, we all need a bit of hope. 

Muziek van Bob Zimmerman, uitgevoerd door violist Marc Daniel van Biemen van het Concertgebouworkest.


Dit filmpje dan vandaag, voor ons allemaal, op hoop van beterschap, maar nu vooral genietend van mooie muziek, dans en unieke beelden van een leeg Amsterdam. Hou je goed!

ART CONNECTS US

PS: 

Gisteren lag het accent ook al op ballet, met een selectie van mooie uitvoeringen die nog een paar dagen te zien zijn. Hier nog een aanvulling met het aanbod van de Nederlandse Nationale Opera en Ballet . Voor ballet streamt de NOB één uitvoering per week:

  • Van zaterdag 18 april tot 25 april: Sleeping Beauty  nog te zien tot 25 april

  • Van zaterdag 25 april vanaf 19.00: Coppelia te zien tot 2 mei

  • Van zaterdag 02 mei  vanaf 19.00: Hoogtepunten uit Het Zwanenmeer

Vanaf morgenavond wordt het dus Coppelia, een luchtig liefdesverhaal met Zwaantje die het – om haar grote liefde Frans niet kwijt te raken – opneemt tegen Coppela, de mysterieuze muze van Dr. Coppelius. Al gauw blijkt dat er veel meer speelt dan alleen de strijd tussen twee liefdesrivales.


Dit alles en ook een selectie van opera’s zijnte vinden op hun youtube kanaal

24 april 2020 - We all need a bit of hope
bottom of page