top of page

Blijf-in-je-kot

4

Coronablog 2020 n°

22 maart 2020 - Caressing care

In het project "Caress", een reeks mini-pianoconcerten vanuit het Concertgebouw in Brugge, brengt pianist Daan Vandewalle elke dag van de culturele lockdown muziek tot bij jou thuis.

22 maart 2020 - Caressing care
22 maart 2020 - Caressing care

Vandaag is het zondag. Rustdag. Net zoals gisteren en eergisteren, en zoals het morgen en overmorgen zal zijn. Onwezenlijk. Ook voor het Louvre.


Maar geen rustdag voor mensen in de zorg, wel integendeel. Het zijn de helden van deze moeilijke tijd. Ze staan letterlijk aan de frontlinie. Voor hen vandaag deze post.

Het Engelse woord voor 'zorg' is 'care', een woord dat afstamt uit het proto-Germaans, maar nu een universeel begrip geworden is. Een ander Engels woord dat er goed op lijkt, is 'caress', verwant met het Franse 'caresse' en van Latijnse oorsprong carus'. Je kan ze ook combineren en dan wordt het 'caressing care'. Aan deze combinatie hebben we nood vandaag.


Daarom wil ik je vandaag attent maken op het project "Caress", een reeks mini-pianoconcerten vanuit het Concertgebouw in Brugge. Elke dag van de culturele lockdown brengt pianist Daan Vandewalle muziek tot bij jou thuis.

Handen schudden geen handen meer,

Handen strelen geen gezichten meer,

Maar handen raken nog steeds de piano.


Hij brengt ons elke dag, om 15.00, een nieuwe dosis muzikale warmte in de vorm van tactiel pianospel, opgenomen in een lege Kamermuziekzaal. Er zijn nu reeds een viertal fragmentjes gepubliceerd. Elke dag komt er eentje bij.


Volg op deze webpagina, kies je fragment en kom morgen nog eens terug

https://www.youtube.com/playlist?list=PLKXIfr9Q8Xd3b-3tTh36jOA6IqS7mvXBi


Luister hier naar zijn getuigenis:

22 maart 2020 - Caressing care
bottom of page