top of page

Blijf-in-je-kot

15

Coronablog 2020 n°

2 april 2020 - Reizen corona

Op 29 maart startte historicus en rector Herman Van Goethem (UA) op zijn Facebookpagina met een bijzondere fotoreeks onder de naam ‘Reizen Corona’. Elke dag gidst hij zijn volgers doorheen het Antwerpen van de late jaren 1800.

2 april 2020 - Reizen corona
2 april 2020 - Reizen corona

Enkele dagen geleden, op 29 maart om precies te zijn, startte historicus en rector Herman Van Goethem (UA) op zijn Facebookpagina met een bijzondere fotoreeks onder de naam ‘Reizen Corona’. Elke dag gidst hij zijn volgers doorheen het Antwerpen van de late jaren 1800. Later komen er nog andere steden bij, zoals Mechelen, Gent, Oostende,...


"Ik beheer één van de grootste privécollecties van negentiende-eeuwse stadsfotografie. Je weet niet wat je ziet", zei hij eergisteren nog op Radio2.

Of bekijk deze korte reportage op ATV.


Zit je zelf ook op Facebook, dan kan je hem 'volgen' en  elke dag nieuwe foto's binnenkrijgen. Zit je niet op Facebook, kijk dan af en toe op zijn Facebookpagina:

Elke nieuwe post start met een hoofdletter (A voor Antwerpen) en een volgnummer. Zo weet je je te oriënteren in de reeks. Klik ook op de foto's om een uitvergroting te zien. Te zien aan de reacties krijgt hij heel wat waardering voor zijn initiatief.

https://www.facebook.com/pg/Hermanvangoethem/posts/

2 april 2020 - Reizen corona
bottom of page