top of page

Blijf-in-je-kot

89

Coronablog 2020 n°

16 juni 2020 - Flashback openluchtopera in Valkenburg

16 juni 2018 en 2019: herinneringen aan een uitstap naar Valkenburg, met opera in openlucht.

16 juni 2020 - Flashback openluchtopera in Valkenburg
16 juni 2020 - Flashback openluchtopera in Valkenburg

Het openluchttheater van Valkenburg (Nederlands Limburg) heeft ons de laatste 2 jaren verwend met unieke operavoorstellingen in open lucht. Spijtig genoeg maar begrijpelijk zijn alle voorstellingen van dit voorjaar en van deze zomer een jaar opgeschoven. Vandaag moeten we het hebben van herinneringen. Herinneringen aan 2 mooie daguitstappen in goed gezelschap.


Op 16 juni 2018 stond op het  programma:

  • Chateau St-Gerlach in Houthem (met het nieuwe congrespaviljoen van arch. Fr. Houben)

  • de Kindervallei of Regenboogspiraal (arch. Fr. Hundertwasser)

  • het openluchttheater in Valkenburg, met de operavoorstelling Un Ballo in Machera van Giuseppi Verdi, in een uitvoering van Opera Zuid. Deze productie werd geregisseerd door de Belg Waut Koeken in samenwerking met de Portugese decor- en kostuumontwerper Luis F. Carvalho en de philharmonie zuidnederland met de jonge Belgische dirigent Karel Deseure.

Voor een beeldmontage van de hele uitstap, klik hier (of bij de reisverslagen van onze KO website). Hier enkele fragmenten uit de opera, opgenomen door het Openluchttheater.


Op 18 juni 2019 gingen we eerst kijken naar StreetArt in Heerlen en dan naar het Openluchttheater van Valkenburg voor een voorstelling van de opera Fantasio van Jacques Offenbach door Opera Zuid, in een regie van Benjamin Prins, scenografie van Lola Kirchner, kostuums FASHIONCLASH en de philharmonie zuidnederland met dirigent Klaas-Jan de Groot.


Hier een link voor het fotoverslag van de uitstap (ook te vinden bij de reisverslagen op onze KO website),  hier enkele fragmenten uit de voorstelling in het Openluchttheater van Valkenburg.

16 juni 2020 - Flashback openluchtopera in Valkenburg
bottom of page