top of page

Blijf-in-je-kot

52

Coronablog 2020 n°

10 mei 2020 - Sint-Martinuskerk Rijmenam

Kunstontmoetingen in eigen streek. Schoonheid kan zo dichtbij zijn.

10 mei 2020 - Sint-Martinuskerk Rijmenam
10 mei 2020 - Sint-Martinuskerk Rijmenam

Met de lockdown geen kerkdiensten meer, maar de kerken zijn open. Toch nood aan een inspirerend religieus moment? Daarom deze tip: voor de fietsers/wandelaars uit de buurt, maak een stop in Rijmenam, ga binnen in de St-Martinuskerk, geniet van de rust en de mooie achtergrondmuziek. Inspirerend en helend. Schoonheid kan zo dichtbij zijn.


Klik op de fotomozaïek om een vergroting te zien en beluister één van de suggesties koor- of orgelmuziek. Wil je meer lezen over deze kerk? Hier links voor de historiek, de recente binnenrenovatie met het Introibo-project of de restauratie van het orgel.

  • Een impressie de algemene repetitie voor het concert LUX      AETERNA (nov 2019) van het gemengd koor aMUZEment Rijmenam, opgenomen in de Sint-Martinuskerk, met      Arnout Malfliet als koorleider. Video van Aster De Meersman. Fragment: Requiem van G. Fauré.

  • Van Samuel Barber, Agnus Dei Op.11, uitgevoerd door het Vlaams Radiokoor en opgenomen      in Flagey in 2015

  • Song of the Cherubim (No.7)  van Bortniansky door Lege Artis Chamber Choir

  • Van J.S. Bach, Fuga G-moll BWV 578, door organist Ton Koopman in de abdijkerk Den Haag-Loosduinen, op een Reichner orgel uit 1780, uit dezelfde periode als het Smets orgel van Rijmenam uit 1777.

10 mei 2020 - Sint-Martinuskerk Rijmenam
bottom of page