top of page

Düsseldorf

Düsseldorf

Dagreis naar Düsseldorf, stad van glamour en nieuwe media

Architectuurwandeling in de Medienhafen en bezoek aan het K21 museum

Düsseldorf is een ideale bestemming om zowel architectuur als moderne beeldende kunst te bewonderen. We bezoeken de Medienhafen en in de onmiddelllijke nabijheid de kunstverzameling K21.


OP het einde van vorige eeuw krijgt de verkommerde havenwijk van Düsseldorf een nieuwe bestemming als centrum van de 'nieuwe media'-industrie. Aan de voet van de 242 meter hoger Rheinturm ontstaat een hypermoderne kantoorwijk, de Medienhafen. De Dansende Gebouwen van starchitect Frank Gehry zijn ondertussen het ikoonbeeld van Düsseldorf geworden.


De kunstverzameling K21 laat werken zien vanaf de jaren 1980 tot nu. Het Ständehaus waar de K21 gevestigd is, is een Italiaans palazzo dat aan het einde van de 19e eeuw werd gebouwd. Na WO II fungeerde het als parlementsgebouw voor de Landtag NRW. Toen de Landtag in 1988 verhuisde naar een nieuw complex aan de Medienhafen, werd het gebouw grondig gerestaureerd en gerenoveerd, o.a. met indrukwekkend glazen dak. Deze historische locatie biedt onderdak aan een moderne collectie: een meer dan geslaagde combinatie.

  • Wie Jo Haerens (museumrondleiding) en Jan Van Daele (architectuurwandeling)

  • Waar Düsseldorf Medienhafen en K21

  • Grotere gezelschappen (meer dan 25p) splitsen we in 2 groepen die dan alternerend de beide activiteiten meemaken. Na de gezamenlijke lunch worden de groepen omgewisseld.


Düsseldorf
bottom of page