top of page

Blijf-in-je-kot

53

Coronablog 2020 n°

11 mei 2020 - Niet aanraken, KUNST!

Gedichten uit coronatijd, hier eentje van Ted van Lieshout

11 mei 2020 - Niet aanraken, KUNST!
11 mei 2020 - Niet aanraken, KUNST!

Enkele weken geleden was er in Vlaanderen het project “Dichters van wacht” een initiatief van Vzw Verb(l)ind. Toen kon je ’s avonds naar een gratis nummer bellen en kreeg je een dichter in je oor (zie onze blog van 13 april). In Nederland was er de afgelopen weken een gelijkaardig initiatief: dichter Jaap Robben startte in april samen met Mondo (VPRO) en Poetry International een project: ‘Dichter aan de Lijn’. Elke dag belde een groep dichters mensen op om een mooi gedicht voor te dragen.


Nu is de sessie afgelopen, maar leverde een reeks van mooie gedichten, meestal passend in deze vervreemdende quarantainetijd. Met gedichten van Jaap Robben, Iduna Paalman, Ellen Deckwitz, Neske Beks, Ingmar Heytze, Elfie Tromp, Vrouwkje Tuinman, Ted van Lieshout, Edward van de Vendel, Tsead Bruinja (Dichter des Vaderlands), Paul Bogaert, Anneke Brassinga, Maria Barnas, Roberta Petzoldt, Alfred Schaffer, Gershwin Bonevacia, Asha Karami en Hannah van Binsbergen,


We pikken er ééntje uit, Ted van Lieshout, schrijver en illustrator van kinder- en jeugdliteratuur, maar ook dichter en recent schrijver van romans voor volwassenen. Links de tekst en hieronder een fragment van de VPRO uitzending met Ted van Lieshout die het gedicht voordraag. 

   

11 mei 2020 - Niet aanraken, KUNST!
bottom of page